portada-comandos-voz-web

Comandos de veu en pàgines web

3 February 2020
SOFTWARE
5 min (534 paraules)

Sembla que va ser ahir quan Apple llanço siri en 2010, el primer assistent virtual en el mercat dels telèfons intel·ligents, a partir d'aquest punt es va començar a explotar la veu com a pont per a interactuar entre la tecnologia i els usuaris. A dia d'avui tenim els famosos echos de amazon i google,

És molt probable, per no dir clar que el futur de la interacció amb la tecnologia serà mitjançant comunicació biomètriques (trets físics, com la veu). La interación per veu aquesta sent trend en el mercat i el teu i nosaltres sabem l'important que és pujar-se a l'ona de les tendències a temps, avui en dia si no ets el primer, ets l'ultimo. T'imagines poder saber, com utilitzar la ultima innovació del moment i els seus beneficis en la teva pàgina web? Deixa d'imaginar-t'ho i contínua llegint est articulo!

 

Reconeixement de veu amb Java Script

Gràcies a les contínues aportacions de la comunitat d'internet avui en dia es pot trobar APIs de speech recognition de manera gratuïta i variada. Aquesta Api ens permetrà reconèixer les nostres veus a l'hora de moure'ns per la pàgina web. Per a poder utilitzar la API prèviament haurem de descarregar una llibreria/script annyang que internament utilitza nostra api de reconeixement de veu i ens permetrà configurar comandos. Cal tenir en compte que l'ordinador ha de tenir un micròfon per a poder captar les direccions per veu que realitzem.

 

Expliquem de manera bàsica com funciona
 

1# Carregar el script annyang, definim una llista de comandos i introduïm setCommands . Després, li donem a start .

codigo-asistente-virtual

2# Com veus en la imatge els comandos són un diccionari on la clau és el comando, en poques paraules, la qual cosa l'usuari diu. I el valor és el que s'executa quan es detecta aquest comando. Quan s'executa a start es comença a detectar la veu i cada resultat es compara amb el comando per a veure si coincideix.


3# Per a definir l'idioma en el qual parlarà l'usuari, introduirem  annyang.setLanguage ( “és-US” ) ;

En aquest cas és l'Espanyol, però cada script ja té incorporat idiomes mostrant el codi de cadascun. En termes simple i generals aquest seriosa el funcionament a nivell de codi de la nostra assistència virtual si adquirim una directament d'internet, són bàsiques, però realitzen la seva funció.
 

 


BENEFICIS

Si estar en el cim de la innovació en funcionabilidad web no és suficient i creus que no suposarà un gran detall de diferenciació respecte a les altres webs, afegim el fet que quan realitzem un comando de veu tendim a recordar la informació aquesta, pel simple fet de tenir una participació activa en l'experiència de navegació de la web.

 

La navegació per veu presenta un futur prometedor per les tendències que li segueixen com la seguretat biomètrica i els assistents de veu de Google i Amazon. No trigarem a veure un creixement de l'ús de la veu per a realitzar accions que anteriorment fèiem de manera mecànica, sense contar que és un punt de diferenciació actual en el mercat.

En Use It som experts en integracions de APIs i en domòtica. Vols que la integrem per tu? Contacta'ns!