portada-codigos-error-web

Codis d'error en una web: 404, 500 y 504

6 setembre 2019
SOFTWARE
3 min (427 paraules)

Segur que en alguna ocasió has intentat obrir una pàgina web en el navegador i t'has endut la desagradable sorpresa que en comptes de la pàgina, has rebut un missatge d'error. Els codis d'error a la web estan associats a problemes de comunicació del costat de l'usuari o del costat del servidor.

ELS CODIS D'ERROR MÉS COMUNS EN UN LLOC WEB SÓN 404, 500 I 504.

CODIS D'ERROR O ERRORS HTTP

Els codis d'error són coneguts com errors HTTP, i són els codis que retorna un servidor després de rebre una petició HTTP i serveixen per identificar si tot va bé o hi ha hagut algun error. Quan tot va bé, tu mai veus cap codi ja que aquest intercanvi passa entre el teu navegador i el servidor.


Per cada error que apareix a la web hi ha un codi d'estat HTTP enviat pel servidor web. Els codis d'estat vénen en format de nombres amb 3 dígits. El primer dígit representa la classe del codi d'estat:


1XX : Informatiu - Sol·licitud rebuda, procés continu.
2XX : Èxit - Acció compresa i acceptada.
3XX : Redirecció - Presa d'accions complementàries per tal de completar la sol·licitud.
4XX : Error del costat del client - La sol·licitud conté una sintaxi incorrecta o no pot complir-se.
5XX : Error del costat del servidor - El servidor no va poder complir una aparent sol·licitud vàlida.

 

ERROR 404, NOT FOUND

Aquest, probablement, sigui el codi d'error més popular de tots. Apareix quan el servidor no troba res en la ubicació sol·licitada pel client. Això pot ser degut al fet que:

  1. El client va escriure malament la URL.
  2. L'estructura d'enllaços permanents del lloc ha estat canviada.
  3. Pàgina web sol·licitada no està disponible temporalment, però pot intentar més tard.
  4. Es va eliminar definitivament la pàgina web.


Normalment un error 404 sol ser una web molt simple amb text pla, però hi ha algunes webs que aprofiten el disseny d'aquestes per a ser còmics i treure-li un somriure a l'usuari.

composicion-diseños-error404

ALTRES ERRORS COMUNS

Després de l'error 404, l'error 500 és un error genèric que indica que hi ha un problema al servidor. No s'especifica res més concret, de manera que el problema pot ser de qualsevol tipus, des que estigui sobrecarregat el servidor fins que estigui en aquest moment realitzant alguns canvis interns.


Com a usuari només es pot esperar i provar de nou més tard.

composicion-diseños-error500

Estàs pensant en actualitzar la teva pàgina web i no saps per on començar? En Use It som experts en disseny i programació. Contáctanos, podemos ayudarte.