portada-apps-multiplataforma

Apps multiplataforma, com es programen?

1 març 2019
SOFTWARE
5 min (521 paraules)

Per als que sapigueu alguna cosa del tema sabreu ia les diferències entre les Apps natives i les multiplataforma, però per als que acabeu d'arribar i no sabeu de que va la cosa, al blog d'avui us explicarem com es programen les Apps multiplataforma i si tenen o no avantatges. La gran diferència entre les Apps natives i aquestes és que les primeres estan escrites en el seu propi llenguatge de programació d'App mentre que les multiplataforma té un únic codi que és adaptat a cada dispositiu.

 

QUÈ SÓN LES APPS MULTIPLATAFORMA?

L'App multiplataforma és una aplicació que pot ser implementada i que inter-opera en diversos dispositius i plataformes tant mòbils com a escriptori. La gran diferència com hem avançat anteriorment és el codi en el qual s'escriuen. Les Apps multiplataforma es divideixen en dues branques:

  1. WebView: són aplicacions que fan servir HTML, CSS3 i JavaScript i les que tractarem en aquest post.
  2. Xamarin: que et permet escriure el codi en llenguatge comú i aquest t'ho passa a l'natiu de cadascuna de les plataformes.

I pel que fa a WebView es refereix l'HTML 5 és un dels llenguatges que ens permet crear apps multiplataforma i que amb un sol desenvolupament són accessibles des de qualsevol dispositiu. Vegem-ho més en profunditat.

 

HTML 5, QUÈ ÉS? 

És un llenguatge markup que s'utilitza per estructurar continguts web. És un mitjà de suport per a les Apps multimèdia, incloent àudio i vídeo. Una cosa que també ens permet és modificar el "layout d'una pàgina modificant així el seu aspecte. El programador té com a avantatge programar Apps interactives que es vegin a través de qualsevol lloc. És per això que l'HTML 5 és un dels llenguatges més versàtils i un dels més usats a l'hora de crear Apps no natives. Com a novetat en comparació a l'anterior versió HTML és l'afegit de vídeos i àudios així com la implementació de el disseny responsive de forma automàtica.

 

5 AVANTATGES DE PROGRAMAR EN HTML5

  1. És més semàntic, amb etiquetes que permeten classificar i ordenar en diferents nivells i estructures el contingut. A més, incorpora metadades de manera més formal, afavorint el posicionament SEO i l'accessibilitat.
  2. El codi és més simple el que permet fer pàgines més lleugeres que es carreguen més ràpidament afavorint la usabilitat i la indexació en cercadors.
  3. Possibilita la inserció de vídeos i àudio de forma directa.
  4. Permet realitzar dissenys adaptables a diferents dispositius (web, tablets, mòbils ...)
  5. Ofereix una compatibilitat més gran amb els navegadors de dispositius mòbils.

 

I, recorda! Encara que les Apps siguin multiplataforma cal generar una Apk (Android) o ipa nativa (iOS) perquè sigui llegible i es vegi en els mòbils, en cas contrari no funcionarà. Pel que també necessitarem els SDK de cada plataforma. Sempre podem fer servir un servei que ens ho generi automàticament com ara l'Adobe Build.

 

En Utilitza It som experts en el disseny i creació d'apps multiplataforma perquè el teu projecte tingui el màxim de visibilitat. Vols crear una app multiplataforma però no saps per on començar? Contacta'ns, podem ajudar-te a fer realitat la teva idea.