portada-sitemap

Sitemap, què és i per què és tan important?

8 octubre 2019
SOFTWARE
2 min (396 paraules)

Millorar el posicionament de la nostra pàgina web és una de les tasques més importants que hem de realitzar per optimitzar el SEO d'aquesta i tenir una posició avantatjada en els motors de cerca, i una de les claus que ens ajudarà amb això és el Sitemap.

UN SITEMAP ÉS COM UN ÍNDEX DE TOTES LES URL's DEL LLOC WEB, I FACILITA ELS BUSCADORS RASTREJAR DE FORMA MÉS ÒPTIMA TOT UN LLOC WEB.

PERÒ... ¿QUÈ ÉS UN SITEMAP?

Sitemap traduït al català seria "Mapa lloc", és a dir, l'esquema del lloc web. Un Sitemap sol ser un arxiu que consisteix en un llistat de les pàgines que conté un lloc web i que s'utilitza per als desenvolupadors web per informar els cercadors. Aquest fitxer té un format XML.

 

UN ARXIU MOLT IMPORTANT

Generar un Sitemap del nostre lloc web ens aportaria diversos avantatges, com ara:

  1. Donar informació als motors de recerca sobre la jerarquia de la nostra web.
  2. Millorar la indexació, de tal manera que el contingut estarà disponible els usuaris en els cercadors quan aquests ho considerin oportú mostrar-los.
  3. Mantenir actualitzades les URL del lloc web.

 

COM HO GENERO I QUÈ FAIG AMB ELL?

Es pot generar un Sitemap de forma manual, és a dir, amb llenguatge de programació. Però la forma més còmoda i pràctica és utilitzar un plugin que el generi de forma automàtica. Un cop generat l'arxiu XML haurem de incloure-ho en el directori de la nostra web com un arxiu més o enviar-lo a Google perquè el indexi.

 

EXEMPLE DE SITEMAP

I com amb gràfics tot és més fàcil d'entendre, us volem mostrar un exemple de Sitemap (el del nostre lloc web), i explicar-vos breument que és cada columna.

La primera columna és on es defineix la URL, la segona és l'última vegada que es va modificar el contingut d'aquesta URL, la tercera és per indicar a Google si aquesta URL es modifica amb freqüència o no, per així definir amb quina freqüència la vagi visitant i l'última columna és on vam indicar la prioritat en què s'ha de mostrar l'URL respecte a les altres.

 

A Use It utilitzem un plugin per així mantenir actualitzat el Mapa del lloc web del nostre lloc web cada vegada que publiquem contingut nou i millorar el posicionament SEO. Necessites ajuda per al teu Sitemap? Contáctanos, podem ajudar-te.