portada-realidad-virtual

Realitat virtual en apps

7 January 2019
SOFTWARE
5 min (573 paraules)

És un fet que la realitat virtual no ha acabat d'enlairar com esperàvem, oi? Segurament sigui causa del seu alt cost econòmic en dispositius de RV com Oculus Rift o HTC Viu. És cert que, tot i l'alt cost d'aquests aparells, la RV és una novetat que crida molt l'atenció, el que fa que al seu torn els consumidors triïn la RV en mòbils. Però ... què és la realitat virtual? I, com podem gaudir-la en els nostres propis mòbils?

Vegem-ho tot a continuació:

 

REALITAT VIRTUAL: QUÈ ÉS?

La RAE la defineix com la "Representació d'escenes o imatges d'objectes produïdes per un sistema informàtic, que és la sensació de la seva existència real". Perquè ens entenguem, la tecnologia de RV és similar a la interacció amb objectes en el món real, però amb una simple diferència, que aquesta és una simulació computada. La tecnologia actual inclou de tot, des ulleres de RV a plataformes per caminar i controlar l'acció. Aquí és on entren a la feina als desenvolupadors d'apps, ja que gràcies als processadors integrats en els Smartphone podem gaudir de la RV en qualsevol lloc.

 

COM GAUDIR-HO AL NOSTRE SMARTPHONE?

És tan senzill com accedir a Google Play Store o AppStore per als que siguin iOS, i allí trobarem un ampli ventall d'aplicacions i jocs dissenyats per experimentar la realitat virtual. Existeixen també alguns programes que ens permeten gaudir de jocs al PC utilitzant ulleres de RV però dissenyades per a Smartphone. Com per exemple, el programa Trinus VR.

Però la veritat és que la majoria d'apps de RV són vídeos de 360º, que a diferència de la "pura" RV, aquestes no et permeten interactuar amb l'entorn. Però això no treu el fet que tinguem moltes apps i jocs amb els que puguem passar una bona estona, veiem alguns exemples:

 

5 APPS PER GAUDIR DE LA RV A SMARTPHONE:

1#Sites in VR

Viatjar sense moure de sofà de casa ja és possible amb aquesta premissa que ofereix Sites in VR. Aquesta App ens ofereix imatges d'alta qualitat en 360 º per visitar monuments de tot el món. Disponible per iOS i Android.

 

2#Google Cardboard camera

App dissenyada per Google que està pensada per fer fotos a RV. A més de fotos a 360º i amb efecte 3D, l'usuari podrà incorporar so, per donar més realisme a la instantània. Disponible per Android.

 

3#Google Spotlight Stories

Desenvolupen peces audiovisuals de 360º de qualitat cinematogràfica. Compten amb una bona selecció de vídeos de RV molt agradables tant visual com auditivament. Disponibles per iOS i Andoroid.

 

4#VR Cave Flythrough

Si ets claustrofófico no és una App que et recomanem, però si ets tot el contrari aquesta App està dissenyada per a tu. Podràs descobrir nous i fantàstics mons. En VR Cave ens endinsem a l'interior d'una cova fosca, plena de sorpreses i fantasia. La realitat virtual potència notablement l'experiència espeleològica.

 

5#Within

Aquesta aplicació inclou bons exemples de realitat virtual de documentals i concerts amb sons espacials. Entreteniment i informació es barregen per portar curtes però intenses experiències en què podrem gaudir d'una nova manera de consumir continguts rellevants. Disponibles per iOS i Android.

A Use it estem en constant creixement i innovació tecnològica per oferir els millors serveis als nostres clients, a més som experts en aplicacions mòbils. Tens un projecte per a nosaltres? Contacta'ns, t'esperem!