portada-diferencia-hosting-dominio

Diferències entre hosting i domini

30 Juliol 2019
SOFTWARE
3 min (444 paraules)

Són moltes les persones que al iniciar-se al món de les webs, ja sigui perquè estan creant la seva pròpia web o perquè han contractat aquest tipus de serveis, que es pregunten com és la diferència entre hosting i domini.

HOSTING I DOMINI SÓN DOS CONCEPTES QUE EN OCASIONS S'UTILITZEN COM A SINÒNIMS, PERÒ REALMENT SÓN DIFERENTS.

EL DOMINI: LA DIRECCIÓ DEL TEU LLOC WEB

El domini és el nom d'un lloc web, l'adreça d'Internet que han d'introduir els usuaris en els seus navegadors per accedir-hi. Quan adquireixes un domini web, estàs comprant el dret, en exclusiva, a utilitzar aquesta direcció. El domini sol estar format per tres parts:

  1. “www” (està present sempre, o gairebé sempre, en tots els dominis.)
  2. Nom del domini (per exemple, “miempresa”, “useit”, etc.)
  3. Extensió de domini (per exemple, “.com”, “.es”, “.cat”, etc.)

Un domini per si sol no fa res, és aquí on entra en joc el hosting o allotjament web.

 

EL HOSTING: L'ALLOTJAMENT DEL TEU LLOC WEB

El hosting, o també conegut com allotjament web, és l'espai en un determinat servidor on es guarden tots els arxius que formen el lloc web. Un servidor és un ordinador molt potent en el qual es pot accedir des de qualsevol part del món, el servidor és administrat per una empresa de hosting o per un proveïdor de creadors web. Podem trobar tres tipus de hostings:

1#Hosting compartit 
És aquell que et proporciona espai en un servidor en el qual comparteixes recursos amb més usuaris.

2#Hosting dedicat
Es tracta d'una màquina física assignada en exclusiva a un únic client. El seu major avantatge és que, independentment de la quantitat de processos o aplicacions amb les que es trobi treballant el client, sempre estarà estable.

3#Hosting dedicat administrat
Presenta tots els avantatges d'un dedicat, però a més es tracta d'un servidor on l'usuari no ha de preocupar-se de la part de gestió i administració del mateix, ja que és realitzat per part de l'empresa del servei del hosting.

 

EN RESUM

Així doncs, si ens imaginem el nostre lloc web com una casa, els arxius de la web com les pàgines, imatges, vídeos, etc. serien els mobles i el domini seria l'adreça física on està situat el lloc web.

Cal destacar que un domini pot ser transferit a qualsevol hosting, és a dir, no està lligat al proveïdor de hosting inicial, i que a un hosting se li pot ajustar el domini assignat.

 

T'interessa contractar un domini i / o allotjament? Contáctanos, t'aconsellarem per saber quin tipus de producte s'adequa millor a les necessitats de la teva pàgina web.