portada-app-pago-vs-gratis

App de pagament o gratuïta?

10 agost 2018
APP
5 min (562 paraules)

A vegades se'ns ocorre una idea genial per a una aplicació, la definim, busquem un desenvolupador i després de molts tests i proves... Ja tenim la nostra app creada. I arriba el moment de pujar-la als market plau i que comenci a generar beneficis, però... Hauria de ser una app de pagament o gratuïta?

AVUI DIA EXISTEIXEN DIVERSOS MÈTODES D'OBTENIR BENEFICIS I MONETITZAR UNA APP.

 

GENERAR BENEFICIS

Si recordem uns anys enrere, el més normal a l'hora d'utilitzar qualsevol programari era pagar per ell. Vols tenir aquest antivirus? Paga per a tenir-ho un any. No obstant això, amb el pas del temps, les coses han anat canviant. Podríem dir que la competència entre productes ha fet que la forma en què aquests s'ofereixen als usuaris vagi canviant: hem passat de pagar pel producte abans d'utilitzar-lo, a oferir una prova gratuïta limitada. D'aquesta manera l'usuari podia provar durant X dies un producte abans de comprar-lo. Després arribem al, “utilitza el producte gratuïtament i paga si vols per algunes coses extra.” Que es coneix com a model Freemium.

SE SOLEN PRODUIR MÉS BENEFICIS AMB UNA APP *FREEMIUM QUE AMB UNA DE PAGAMENT.

Així doncs, encara que existeixen diversos mètodes per a obtenir beneficis i monetitzar una app, a continuació us comptem 3 models de monetització d'una app.

 

DESCÀRREGA GRATUÏTA

El principal avantatge de la descàrrega gratuïta està clara, i és que s'obtenen moltíssimes més descàrregues en poder obtenir l'aplicació sense cap cost. D'aquesta manera, usuaris que possiblement no havien descarregat la nostra aplicació si fora de pagament, poden provar-la sense cap compromís i en el cas que els agradi, poden pagar per alguna característica extra (com s'ofereix en les descàrregues Freemium).

Una altra opció de monetitzar amb una app de descàrrega gratuïta és incloent publicitat de tercers en punts estratègics de les pantalles de l'app, aquest model de negoci és conegut com “In-App-Advertising”.

ejemplo-app-gratuita-anuncios


DESCÀRREGA FREEMIUM

Una descàrrega Freemium consisteix a aconseguir monetitzar l'app a través de “pagaments interns”. És a dir, l'usuari pot descarregar-se l'app de manera gratuïta, però per a obtenir funcionalitats extra, eliminar publicitat de tercers, aconseguir més magatzematge, etc. haurà de realitzar un pagament.

El model Freemium, actualment, és un dels més rendibles a l'hora de monetitzar una aplicació. A més que es pot adaptar segons que necessitats cobreix o que qualitats té l'app, ja que ofereix diverses estratègies: basat en funcionalitats, en experiència d'usuari, en ús, en una prova gratuïta o combinació.

ejemplo-app-freemium


DESCÀRREGA DE PAGAMENT

La descàrrega de pagament es pot considerar el model de tota la vida. Quan l'usuari veu la nostra aplicació a les botigues, té l'opció de descarregar-la a un preu determinat. Normalment l'usuari no haurà de tornar a pagar més per utilitzar l'aplicació, únicament hi haurà un sol pagament, la descàrrega inicial.

Oferir una aplicació amb la descàrrega de pagament té un gran avantatge, i és que s'obté una major mitjana d'ingressos per usuari, ja que tots els usuaris paguen. Com a punt negatiu, molts usuaris al no poder provar l'aplicació abans de pagar, opten per descarregar una aplicació gratuïta o una Freemium.

 

ejemplo-app-pago


ENCARA NO HO TENS CLAR?

A Use It som experts en disseny i desenvolupament d'apps, però a més et podem oferir el millor assessorament de monetització i posicionament perquè la teva app obtingui beneficis. Parlem?